Cv-ketel Bodegraven

Nieuwe cv-ketel installeren in uw huis in Bodegraven? Een verwarmingsketel zorgt dat u warm water en verwarming heeft. Als uw cv-ketel verouderd is, moet deze vervangen worden, bijvoorbeeld door een hr-ketel of HRe-ketel. Regelmatig onderhoud is ook belangrijk, zodat de levensduur verlengd wordt.

Op deze pagina leest u alles over cv-ketels. Onder andere over wat u moet doen bij een storing, welke soorten verwarmingsketels er zijn en wat de kosten bedragen. Meer informatie of advies nodig over het plaatsen? Schakel een verwarmingsmonteur in uit Bodegraven en bel naar 085 500 9896. Een monteur van de cv-service neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Installatie of onderhoud?

Wilt u een cv-ketel plaatsen, of is er onderhoud nodig? Kies voor een erkend verwarmingsmonteur.

Gratis offerte

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de scherpe prijzen. Het is vrijblijvend: u zit nergens aan vast.

24/7 cv-service

Gaat het om een storing? Maak dan gebruik van de 24/7 spoedservice. Bel direct!

cv ketel Bodegraven

Werkzaamheden verwarmingsmonteur

Een verwarmingsmonteur uit Bodegraven heeft diverse taken. In eerste instantie is hij bezig met het plaatsen en installeren van een cv-ketel. Hij zorgt dat het aansluiten van de cv-installatie op de juiste manier gebeurd. Daarnaast helpt hij bij het verhelpen van een storing, doet hij een reparatie en pleegt hij onderhoud en is het mogelijk om de verwarmingsketel te laten vervangen. De werkzaamheden van een verwarmingsmonteur lopen dus behoorlijk uiteen.

Op een rij:

 • Installeren en aansluiten van een cv-ketel
 • Op een goede manier aansluiten
 • Verhelpen van een defect
 • Reparatie aan de verwarmingsketel
 • Onderhoud
 • Verwarmingsketel vervangen


Storing in de cv-ketel, wat nu?

Een storing komt geregeld voor en zorgt dat u geen verwarming of warm water heeft in uw woning in Bodegraven. Wat moet u doen als uw cv-ketel een defect heeft? U controleert zelf de waakvlam en de waterdruk van de verwarmingsketel. Doen deze het goed en blijft de storing aanhouden? Schakel dan de cv-service in. Deze cv-service is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar en stuurt zo snel mogelijk een verwarmingsmonteur langs. Neem contact op via 085 500 9896!

Veelvoorkomende storingen

Als u een defect in de verwarmingsketel heeft, is dit erg vervelend. Er zijn een aantal storingen die veel voorkomen in Bodegraven. U heeft bijvoorbeeld geen verwarming, maar wel warmwater of juist wel verwarming en geen warmwater. In het ergste geval heeft u geen verwarming en geen warmwater. Andere storingen zijn tikkende radiatoren of een te lage waterdruk in de ketel.

De storingen op een rij:

 • Geen verwarming, wel warmwater
 • Geen warmwater, wel verwarming
 • Geen verwarming en geen warmwater
 • Tikkende radiatoren
 • Lage waterdruk in de ketel

Checklist: wat te doen bij cv-ketel storing?

Constateert u een defect in de verwarmingsketel?

Controleer dan de volgende onderdelen:

 • Staat de gaskraan open? Rechts draaien is dicht, links draaien is open.
 • Zit de stekker in het stopcontact?
 • Bij een oude cv-ketel: brandt de waakvlam?
 • Bij een moderne cv-ketel: wordt er een storing op het display gemeld?
 • Is er voldoende waterdruk? Tussen de 1,5 en 2 bar.

CV-service inschakelen

In bepaalde gevallen is de storing zelf te verhelpen, bijvoorbeeld als de gaskraan dicht gedraaid is of als de waterdruk te laag is en moet het systeem bijgevuld worden. In andere gevallen is dat niet mogelijk, dan schakelt u het beste de cv-service of een verwarmingsmonteur uit Bodegraven in. Er komt dan zo snel mogelijk iemand bij u langs om de storing te verhelpen en te kijken naar de cv-installatie.


Storing in uw verwarmingsketel?

Bel direct en de verwarmingsmonteur komt zo snel mogelijk bij u langs in Bodegraven!

Bel 085 500 9896

cv ketel onderhoud Bodegraven

Cv-ketel onderhoud Bodegraven

Een cv-ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee, mits deze regelmatig en goed onderhoud heeft gehad. Een slecht onderhouden cv-ketel kan voor gevaarlijke situaties zorgen, iets wat u te allen tijde wil voorkomen. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt onder andere gekeken naar de goede en veilige werking. Bovendien wordt de verwarmingsketel gereinigd, gecontroleerd en optimaal afgesteld, zodat hij zo zuinig mogelijk is. Als u verzekerd wilt zijn van regelmatig onderhoud aan uw verwarmingsketel in Bodegraven, dan is het verstandig om een onderhoudscontract bij de verwarmingsmonteur te nemen.

Waarom is onderhoud belangrijk?

Regelmatig onderhoud aan uw verwarmingsketel is belangrijk. Dit voorkomt namelijk een defect of andere problemen aan uw cv-ketel. Onderhoud zorgt voor een efficiënte werking en een maximale levensduur van de ketel. Met name preventief onderhoud verhelpt veel storingen. Sluit bijvoorbeeld een onderhoudscontract af bij een verwarmingsmonteur uit Bodegraven.

Cv-ketel reparatie Bodegraven

In sommige gevallen lukt het niet om een storing te verhelpen en moet er een reparatie aan te pas komen. Een aantal oorzaken zijn slijtage aan onderdelen of een gesprongen leiding. Andere oorzaken zijn een te lage waterdruk of gasdruk, een lekkage of lucht in de cv-installatie. De onderstaande kosten voor een reparatie zijn gemiddeld en verschillen per verwarmingsmonteur uit Bodegraven. Het arbeidsloon van een monteur ligt tussen de €50,- en €65,- per uur. In onderstaande tabel vindt u gemiddelde kosten.


PRIJSTABEL: Prijs cv-ketel reparatie

Wat? Gemiddelde prijs* Arbeidsloon**
Voorrijkosten €40,- (dag)
€80,- (avond/nacht)
Arbeidsloon €50,- tot €65 per uur
Expansievat €30,- €100,- tot €130,-
Geen warm water meer €50,-
Kapotte 3 weg klep €40,- €25 ,-
Defecte Motor 3 weg klep €55,- €25,-

*Let op: de prijs is gemiddeld, exclusief btw. Vraag voor exacte prijzen een offerte aan via het offerteformulier.
**Het arbeidsloon is exclusief voorrijkosten.


Wanneer cv-ketel vervangen?

Zoals al eerder genoemd, gaan cv-ketels gemiddeld 15 jaar mee. Is uw huidige verwarmingsketel tussen de 12 en 15 jaar oud of zelfs ouder? Dan is de kans aanwezig dat u een hoge energierekening heeft. Reden om deze te vervangen en een hr-ketel of HRe-ketel te laten installeren. Naast een besparing op de stookkosten, is het ook mogelijk om optimaal rendement uit uw cv-installatie te halen. Met een oude cv-ketel gaat dat niet. Bovendien zorgt het vervangen van de cv-ketel, door bijvoorbeeld een hr-ketel te plaatsen, voor een waardestijging van uw huis in Bodegraven.

Waarom uw cv-ketel vervangen?

 • Lagere stookkosten
 • Optimaal rendement uit de verwarmingsketel halen
 • Waardeverhoging van uw huis

cv-ketel installeren Bodegraven

Cv-ketel plaatsen Bodegraven, inclusief installatie

Het plaatsen en installeren van een cv-ketel of hr-ketel vereist vakkennis en ervaring. Kies er dus voor om het installeren over te laten aan een erkend monteur uit Bodegraven. Een monteur neemt een aantal taken voor u uit handen, zoals het verwijderen van de oude ketel, het plaatsen en installeren van de nieuwe cv-installatie en het inregelen en afstellen. In veel gevallen is het installeren een klus die binnen 1 dag gedaan is. Hoe een cv-ketel geïnstalleerd wordt, hangt wel af van het type ketel. Lees hieronder meer over de soorten ketels.

Soorten cv-ketels

Een cv-installatie is er in allerlei soorten. Zo kiest u bijvoorbeeld voor het installeren van een combiketel als u verwarming en warmwater wilt. Wilt u een hoger rendement? Dan is de hr-ketel of HR-e ketel wat u zoekt. Daarnaast zijn er nog ketels die elektrisch werken. Welke u laat installeren hangt af van uw wensen en budget.

Combiketel

Zowel een warm huis, als een warme douche en tegelijkertijd iemand die de afwas wegwerkt met heet water? Een combiketel maakt het mogelijk. De combiketel is een cv-ketel en boiler in één, waardoor u zowel verwarming als warm water heeft. Er zijn 2 typen combiketels verkrijgbaar, namelijk een combiketel met ingebouwde boiler of een combiketel met doorstroomtoestel. Welk type het beste bij u past, hangt af van uw woonsituatie.

Vr-ketel

Een vr-ketel is een cv-ketel met verbeterd rendement en zorgt voor warm water en verwarming in uw huis in Bodegraven. Gemiddeld wordt tussen de 83% en 90% van de energie omgezet in nuttige warmte. Behoorlijk veel, maar toch gaat er wel een deel verloren. Een vr-ketel wordt nagenoeg niet meer verkocht en is alleen verstandig om te kopen, wanneer u geen afvoer heeft om condenswater af te voeren. Een hr-ketel heeft deze afvoer namelijk nodig. Tegenwoordig worden vr-ketels weinig meer geproduceerd, omdat hr-ketels beter voor het milieu zijn.

hr ketel Bodegraven

Hr-ketel

De meest populaire variant is de hr-ketel. Waarom? Omdat dit type een rendement van meer dan 100% haalt. Dit betekent dat alle energie die de cv-ketel maakt, omgezet wordt in bruikbare warmte. Een hr-ketel gebruikt de warmte die vrijkomt bij de verbranding van aardgas. Zo blijft de warmte behouden, wat zorgt voor minder gasverbruik. Een hr-ketel is dus zuinig voor het milieu, maar ook voor uw energiekosten.

HRe-ketel

Een HRe-ketel installeren betekent dat u een energiezuinige ketel in huis haalt die het pand verwarmt en warm water geeft, maar ook nog eens zelf energie opwekt. In feite is het dus een kleine energiecentrale in huis die goedkope energie levert. Hoe werkt dit? In de HRe-ketel zit een aardgasmotor, op het moment dat u warmwater gebruikt of de verwarming aansluit, zet de motor een generator aan die elektriciteit opwekt. De HRe-ketel verbruikt dus nog minder energie dan een hr-ketel. Bovendien is de CO²-uitstoot zeer laag.

Verwarming zonder gas: elektrische cv-ketel

Er is ook nog een ander alternatief, als u liever uw woning in Bodegraven wilt verwarmen zonder gas. Het betreft de elektrische cv-ketel. Als u een elektrische ketel laat plaatsen, verwarmt u uw woning in Bodegraven zonder dat er fossiele brandstoffen vrijkomen. Elektrische cv-ketels zijn zeer veilig, omdat er geen koolmonoxide geproduceerd wordt en er geen rookgaskanaal nodig is. Momenteel is verwarmen met een elektrische cv-ketel niet voordeliger dan een hr-ketel en zijn de energiekosten nagenoeg gelijk.

UHR-ketel

Tot slot is er nog de UHR-ketel. Dit is een verwarmingsketel met Ultra Hoog Rendement. De nieuwste ontwikkeling op het gebied van cv-ketels. Deze ketel haalt een UHR door de combinatie met een warmtepomp. De warmtepomp gebruikt temperatuurverschillen in de lucht of bodem om warmte te winnen. Daarnaast worden verbrandingsgassen ook hergebruikt. Het rendement van een UHR-ketel ligt tussen de 140 en 147%.

Welke cv-ketel kiezen?

Wat voor soort verwarmingsketel u kiest, hangt af van uw woonsituatie in Bodegraven. U bepaalt een de hand van 5 punten wat voor ketel het beste bij u past. Ten eerste is dit de keuze voor een solo of combiketel. Daarna wat voor type ketel u neemt, een vr-ketel, hr-ketel of hre-ketel. Vervolgens of u een open of gesloten cv-ketel kiest en wat voor CW-label eraan vastzit. Tot slot speelt het vermogen nog een rol.

De punten op een rij:

 • Soloketel of combiketel
 • Vr-ketel, hr-ketel of hre-ketel
 • Open of gesloten cv-ketel
 • Het CW-label
 • Vermogen
Heeft u moeite met het maken van de juiste keuze? Schakel dan een verwarmingsmonteur in die u van advies voorziet. Neem contact op via 085 500 9896 of vul het offerteformulier in.


Benieuwd naar de kosten van een nieuwe cv-ketel plaatsen?

Een goedkope cv-ketel laat u plaatsen door een verwarmingsmonteur uit Bodegraven.

Gratis offerte

kosten van verwarmingsketel

Wat kost een verwarmingsketel?

Het kopen van een nieuwe verwarmingsketel is vaak geen goedkope investering. De kosten voor het installeren van een dergelijke cv-ketel lopen behoorlijk uiteen. Zo ligt de prijs van een vr-ketel gemiddeld op €1.300,-, een hr-ketel kost zo’n €2.000,- en een HRe-ketel €10.000,-. Diverse factoren beïnvloeden de prijs. Dit zijn het CW-label, het aan liter per minuut, het type cv-ketel en het merk. Bovendien dient u rekening te houden met extra kosten voor het installeren. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

PRIJSTABEL: prijs cv-ketel

Soort Gemiddelde prijzen incl. btw* Rendement**
Vr-ketel €900,- tot €1.500,- +90%
Hr-ketel €1.000,- tot €2.600,- +100%
HRe-ketel €10.000,- +100%
Installatiekosten per klus €500,- tot €900,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen een gratis offerte aan.
**Het rendement is de hoeveelheid energie die door de cv-ketel omgezet wordt in nuttige warmte. Bij 100% gaat er geen warmte verloren.

Welke CW-klasse heb ik nodig?

Nagenoeg alle cv-ketels hebben het keurmerk Gaskeur. Dit betekent een ketel met energiezuinigheid, schone verbranding en doelmatigheid om aan minimale eisen te voldoen. Keurinstituut KiWa controleert alle ketels die op de markt komen. Ga voor meer informatie naar de website van kiwa.

Cv-ketels met het Gaskeur CW-label zijn energiezuinig. Het CW-label geeft aan hoeveel warm water de ketel levert. Er worden 4 CW-labels onderscheiden:

 • CW3-label: levert 10 liter water per minuut van 40°C. Keuken of douchen kan niet tegelijk.
 • CW4-label: levert 13 liter water per minuut van 40°C. Keuken of douchen kan niet volledig tegelijk.
 • CW5-label: levert 17 liter water per minuut van 40°C. Keuken of douchen kan beperkt tegelijk.
 • CW6-label: levert 20 liter water per minuut van 40°C. Keuken of douchen kan tegelijk.

Verwarmingsketel: het vermogen

Een belangrijke factor bij het kopen van een nieuwe cv-ketel of hr-ketel is het vermogen. Maar welk vermogen heeft u nodig? Het vermogen wordt ook wel de capaciteit genoemd en wordt uitgedrukt in kilowatt (kW). Dit is een maateenheid voor de hoeveelheid warmte die een ketel levert.

Welk vermogen u nodig heeft, hangt af van de isolatie in uw woning in Bodegraven, maar ook van de grootte van het huis. Als u een woning heeft met een inhoud tussen de 250 en 425m³ dan is een vermogen van 18kW voldoende. Heeft u een huis tussen de 625 en 900m³, dan is het verstandig om een verwarmingsketel aan te schaffen met een vermogen van 30kW.


Verwarmingsmonteur inschakelen in Bodegraven?

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontdek de scherpe prijzen!

Gratis offerte aanvragen


Het duurt maar 2 minuutjes.


verwarmingsmonteur Bodegraven

Hoe herken ik een goede cv-ketel monteur Bodegraven?

Bij het kopen van een nieuwe verwarmingsketel, is het slim om voldoende aandacht te besteden aan het installeren en plaatsen. Aangezien dit een specialistische klus is, is het verstandig dit uit te besteden aan een verwarmingsmonteur.

Hoe herkent u een erkende monteur uit Bodegraven?

Door te kiezen voor een verwarmingsmonteur die lid is van UNETO-VNI. Dit is een Nederlandse organisatie van de installatiebranche. De monteur werkt volgens de opgestelde regels van de organisatie. Bovendien kunt u rekenen op een correcte plaatsing en garantie. Voor meer informatie over deze organisatie gaat u naar uneto-vni.nl.

Cv-ketel kopen, huren of leasen?

Dat een nieuwe cv-ketel een fikse investering is, is al bekend. Daarom is het ook mogelijk om een dergelijke ketel te huren of leasen. Maar wat zijn dan de voor- en nadelen van huren en leasen?

Huren heeft geen hoge kosten, u betaalt een vast maandbedrag. De maandelijkse uitgaven zijn duidelijk en zijn inclusief reparatie en onderhoud. Vaak is huren na 1 jaar kosteloos opzegbaar. Aan de andere kant heeft u beperkte keus uit het type of merk cv-ketel, is het in verhouding duurder dan kopen en heeft u geen keuze wie uw onderhoud doet.

Leasen is een ander woord voor huurkoop. Als u een cv-ketel of hr-ketel least, wordt het aan het eind van de contractperiode uw eigendom. Het voordeel van leasen is dat u niet ineens een grote uitgave hoeft te doen, er geen onverwachte reparatiekosten tussen zitten en u aan het eind van het contract eigenaar bent van de cv-ketel. Daartegenover staat dat het qua kosten duurder is dan kopen, en dat u een beperkte keuze heeft als het aankomt op merk, type ketel en monteur.

Cv-ketel Bodegraven: de bekende merken

Als het op cv-ketels aankomt, zijn er niet alleen diverse typen te onderscheiden, ook zijn er een aantal bekende merken. Graag lichten wij deze cv-ketel merken voor u uit.

ATAG

ATAG is gefocust op het produceren van innovatieve en hoogwaardige cv-ketels. Met hun vakmanschap maken zij duurzame verwarmingsproducten. ATAG is betrouwbaar, milieuvriendelijk en intelligent. Cv-ketels van ATAG zijn zuinig, comfortabel en onderhoudsvriendelijk.

Nefit

Nefit is een Nederlands merk, dat beschikt over een geavanceerd productsysteem waar aandacht voor kwaliteit en service bovenaan staan. De hr-ketels worden uitgebreid getest. Nefit biedt bovendien betrouwbare en duurzame oplossingen voor verwarming.

Remeha

Remeha is een grote organisatie die al meer dan 80 jaar bestaat. Zij doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit doen zij door innovatieve en duurzame oplossingen te bedenken voor energiebesparing en beperking van CO²-uitstoot. Remeha doet er alles aan om de kwaliteit van hun cv-ketels te waarborgen.

Intergas

Intergas is een pionier als het om cv-installaties aankomt. Zij leveren, met een eigen ontwikkeling en productie, producten en oplossingen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Hun doel is om u van betrouwbare warmte te voorzien. Intergas staat voorop als het gaat om technologische ontwikkelingen.

Wat kan ik zelf doen?

Een verwarmingsketel plaatsen, vervangen of een reparatie uitvoeren kunt u niet zelf doen, dit moet u laten doen door een verwarmingsmonteur uit Bodegraven. Er zijn echter wel een aantal klusjes die met onderhoud te maken hebben, die u wel zelf kunt doen. Denk aan het bijvullen van de cv-ketel, ontluchten of resetten. Hoe dit werkt, leest u hieronder.

Hoe cv-ketel bijvullen?

Bijvullen van een cv-ketel, hoe werkt dat? Zoek eerst de waterkraan in de buurt van de verwarmingsketel. Sluit de slang aan op de waterkraan en laat de slang volstromen met water. Draai daarna de kraan dicht en sluit de vulslang aan op de vulkraan van de cv-ketel. Draai eerst de waterkraan open en daarna de vulkraan. Wacht tot de drukmeter tussen de 1,5 en 2 bar staat. Draai nu de vulkraan en waterkraan dicht. Houd een emmer onder de kraan als u de slang loskoppelt.


Instructievideo: hoe cv-ketel bijvullen?


Verwarmingsketel ontluchten

Een verwarmingsketel ontluchten doet u zo: haal de stekker van de ketel uit het stopcontact en wacht 15 minuten. Zet alle radiatoren open, leg een doekje onder de radiator die u gaat ontluchten. Draai met de ontluchtingssleutel het ventiel open van de radiator. Wacht tot er water uit het ventiel komt en draai het ventiel weer dicht. Herhaal dit bij alle radiatoren in huis.

Mijn cv-ketel resetten, hoe werkt dat?

Hoe reset u uw cv-ketel? Dit doet u met de resetknop. Vaak staat er een R of een sterretje op de knop, of in sommige gevallen ‘RESET’. U vindt de resetknop vooraan het toestel, of aan de onderkant. Druk de knop 5 seconden in, start de cv-installatie opnieuw op. Slaat het toestel aan? Dan is de storing verholpen. Blijft het toestel uit? Schakel dan de cv-service in door naar 085 500 9896 te bellen.

Voordelen van een onderhoudscontract

Het afsluiten van een onderhoudscontract brengt een aantal interessante voordelen met zich mee. Zo voorkomt het storingen in uw verwarmingsketel. Bovendien bespaart het op uw energierekening, omdat regelmatig onderhoud ervoor zorgt dat u zo zuinig mogelijk stookt in uw huis in Bodegraven. Daarnaast zit bij een onderhoudscontract vaak een 24-uurs storingsservice. Deze cv-service schakelt u dag en nacht in bij een eventueel defect. Er komt dan direct een monteur langs om te helpen.

De voordelen van een onderhoudscontract op een rij:

 • Voorkomt storingen
 • Besparing op de energierekening, want zuinig stoken
 • Cv-service inschakelen die 24/7 beschikbaar is

cv ketel monteur Bodegraven

Erkend verwarmingsmonteur Bodegraven voor uw cv installatie

Zowel voor een reparatie als onderhoud of het plaatsen van een cv-ketel is het aan te raden een erkend verwarmingsmonteur uit Bodegraven in te schakelen. Een installatiebedrijf met het OK CV logo voldoet aan strenge eisen en werkt met Energie Service Specialisten die uw verwarmingsketel zorgvuldig inspecteren en onderhouden. Ga naar de website van ok-cv voor meer informatie. Erkende monteurs houden een helder stappenplan aan en zijn 24/7 bereikbaar. Problemen met uw cv-ketel? Bel dan naar 085 500 9896.

Bij u in de regio:

Leidschendam | Papendrecht | Maassluis | Leiderdorp | Wassenaar | Noordwijk | Sliedrecht | Lisse | Barendrecht | Katwijk | Gorinchem | Leerdam | Scheveningen

Goedkope cv-ketel laten installeren? Vraag een offerte aan!

Een goedkope verwarmingsketel laten aansluiten en installeren door een verwarmingsmonteur? Heeft uw oude cv-ketel zijn beste tijd gehad? Laat deze dan vervangen voor een nieuwe hr-ketel of HRe-ketel. U kunt ook kiezen voor een elektrische cv-ketel zonder gas. De keuzemogelijkheden zijn groot. Schakel een verwarmingsmonteur uit Bodegraven in om de ketel te installeren en voor onderhoud.

Meer weten over kosten van een nieuwe verwarmingsketel en het plaatsen en aansluiten?

Neem contact op met een monteur uit Bodegraven door een offerte aan te vragen via het offerteformulier of door te bellen naar 085 500 9896.

Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan

Het duurt maar 2 minuutjes.